تغذيه دانشجويان در فصل امتحانات
به گزارش ايسنا، براي آمادگي بيشتر دانشجويان در امتحانات توصيههاي تغذيهاي زير پيشنهاد مي شود: - مصرف پروتئين همراه صبحانه قبل از امتحان موجب افزايش هوشياري و تمرکز بهترمي شود، بنابراين مصرف تخم مرغ، پنير و شير به توان مغز کمک مي کند و مصرف آنها در صبح روز امتحان به همراه ترکيبات حاوي فيبر مفيد است. مصرف زياد گلوکز قدرت يادآوري و حافظه را كاهش ميدهد - مصرف کربوهيدراتهاي مناسب و کافي با افزايش يک ماده شيميايي در خون به نام سروتونين باعث مهار درد، اشتها و اضطراب ميشود، البته مصرف زياد آنها در طي دوره امتحان توصيه نميشود؛ چرا كه گلوکز به ميزان زياد منجر به کاهش قدرت يادآوري و حافظه مي گردد. پس بهتر است در دوره امتحان از مصرف شکر، بيسکويت و ساير ترکيباتي که شکر زياد دارند اجتناب کرد. نوشيدن زياد آب تمرکز بيشتري در گرفتن اطلاعات و انجام فعاليتهاي فکري ميدهد در زمان امتحانات دانشجويان به جاي قهوه، چاي سبز يا چاي سياه کمرنگ بنوشند - افرادي که آب به ميزان کافي مي نوشند تمرکز بيشتري در گرفتن اطلاعات و انجام فعاليتهاي فکري دارند، لذا توصيه مي شود به ميزان کافي آب بنوشيد. - گاهي در زمان استراحت مي توانيد چاي سبز يا چاي سياه کمرنگ بنوشيد، اما نوشيدن قهوه توصيه نمي شود زيرا کافئين بالاي آن مي تواند موجب تضعيف سيستم ايمني و احساس عصبانيت و سردرد شود. - در دوران امتحانات مصرف وعدههاي غذايي و ميان وعدههاي کم حجم و کم چرب به منظور بهبود فکر اهميت زيادي دارد براي همين بهتر است 5 تا 6 وعده کم حجم ميل نماييد. براي بهبود حافظه و فعاليتهاي فکري ماهي بخوريد انجام فعاليتهاي بدني استرس را کم مي کند به جاي چيپس و پفک، شير و موزبخوريد تا به آرامش شما کمک کند - برخي از انواع ماهي مثل آزاد و تن در بهبود حافظه و فعاليتهاي فکري موثر هستند. شير و موز به آرامش شما کمک مي کند، شکلات نيز داراي اثر آرام بخشي است که مي توان از آن به جاي قند استفاده کرد. - انجام فعاليتهاي بدني، استرس را کم مي کند و با تنظيم جريان خون و خون رساني به مغز، به شما آرامش ميدهد. - رژيم غذايي پرچرب، روي تمرکز افراد اثرات منفي دارد و حافظه را ضعيف ميکند. -نوشابههاي گازدار مخل آرامش و تحريک کننده هستند. -متخصصان تغذيه معتقدند که استفاده از همه گروههاي غذايي (غلات، حبوبات، سبزيجات، لبنيات و گوشتها) به ميزان متعادل و مناسب باعث بهبود سلامت جسم و ذهن ميشود و کل فعاليتهاي جسمي و ذهني او در حد مطلوب قرار ميگيرد. صبحانه: براي اين وعده غذايي استفاده از يک ليوان شير، يک يا دو عدد خرما و همين طور کره و عسل يا چاي و پنير و گردو توصيه مي شود، صبحانههاي گرم مثل عدسي نيز توصيه ميشود. ناهار و شام: در اين دو وعده غذايي سعي مي شود تا از غذاهاي مقوي و کم حجم استفاده شود و همراه غذا سبزي و ماست نيز ميل شود. غذاهاي حاوي نشاسته مثل برنج، سيب زميني و نان براي شب قبل از امتحان مناسب است چون باعث مي شود بهتر بخوابيد. ميان وعدههاي صبح و عصر نيز ميتواند شامل ميوهها و مغزها باشد و به هيچ وجه از تنقلات بي فايده مثل: چيپس ، پفک و غيره استفاده نشود. با تشکر از خانم ماندانا فروتن
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: روش هاي صحيح مطالعه جهت ايجاد آمادگي در امتحانات ، داستان های آموزنده و مطالب جالب ، پزشکی ، ،